Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat

Viime aikoina monet yritykset sekä kotitaloudet ovat miettineet entistä enemmän sähkönkäyttöään ja sähkön hintaa. Monet ovat aktiivisesti lähteneet etsimään vaihtoehtoista sähkösopimusta, kun taas monet ovat vieläkin miettimässä. Sähkösopimuksen vertailu ja kilpailutus ei maksa kuin hetken aikaa.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa useista syistä:

 1. Säästöt: Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit löytää edullisemman tarjouksen ja näin säästää rahaa. Eri sähköntoimittajat tarjoavat erilaisia hintoja ja sopimusehtoja, ja kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään parhaan vaihtoehdon omiin tarpeisiisi ja budjettiisi sopivasti.
 2. Hintavertailu: Kilpailutuksen avulla voit helposti vertailla eri sähköntoimittajien hintoja ja tarjouksia. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen siitä, millaisia vaihtoehtoja markkinoilla on tarjolla ja kuinka paljon voit potentiaalisesti säästää.
 3. Sopimuksen joustavuus: Kilpailuttaminen mahdollistaa eri sopimustyyppeihin tutustumisen. Voit valita kiinteähintaisen sopimuksen, jossa hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, tai vaihtoehtoisesti pörssisähkösopimuksen, jossa hinta vaihtelee markkinatilanteen mukaan. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita sopimuksen, joka sopii parhaiten omaan elämäntilanteeseesi ja riskinsietokykyysi.
 4. Vastuullisuus ja ympäristöasiat: Kilpailutuksen avulla voit tutkia myös sähköntoimittajien ympäristöpolitiikkaa ja panostusta uusiutuvaan energiaan. Jos ympäristöarvot ovat sinulle tärkeitä, voit valita toimittajan, joka tukee kestävää energiantuotantoa.
 5. Asiakaspalvelun laatu: Kilpailutuksen yhteydessä voit tutustua myös muiden asiakkaiden kokemuksiin sähköntoimittajista ja heidän tarjoamaansa asiakaspalveluun. Luotettava ja hyvä asiakaspalvelu on tärkeää mahdollisten ongelmatilanteiden varalta.
 6. Uudet asiakasedut: Useat sähköntoimittajat tarjoavat houkuttelevia etuja uusille asiakkaille, kuten alennuksia tai lahjakortteja. Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit hyötyä näistä tarjouksista.
 7. Sopimuksen joustavuus: Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei yleensä sido sinua mihinkään. Voit vapaasti vertailla tarjouksia ja päättää, haluatko vaihtaa sähköntoimittajaa vai jäädä entiseen sopimukseen.

Kaiken kaikkiaan sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppo ja nopea tapa löytää edullisin ja sopivin sähköntoimittaja omiin tarpeisiisi. Se voi tuoda merkittäviä säästöjä ja parantaa sähkönkulutukseen liittyvää kokemusta.

Vertaillessasi eri sähkösopimuksia huomioi nämä asiat

Kun vertailet eri sähkösopimuksia, on tärkeää huomioida seuraavat asiat:

 1. Sähkön hinta: Vertaile eri sähköntoimittajien tarjoamia hintoja. Katso sekä sähkön perusmaksu että kulutushinta (senttiä/kWh). Selvitä, onko hinta kiinteä vai sidottu markkinahintaan.
 2. Sopimuksen kesto: Tarkista, onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikaisuudella voi olla vaikutusta hintaan ja sopimuksen irtisanomiseen.
 3. Siirtomaksut: Selvitä, sisältyvätkö siirtomaksut sähkösopimuksen hintaan. Siirtomaksut ovat verkkoyhtiön perimiä maksuja ja voivat vaihdella alueittain.
 4. Irtisanomisehdot: Tutki tarkasti sopimuksen irtisanomisehdot. Jotkut sopimukset voivat edellyttää tietynlaista irtisanomisilmoitusaikaa tai määrätä sanktioita sopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä.
 5. Asiakaspalvelu: Arvioi sähköntoimittajan asiakaspalvelun laatua. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää, jos ilmenee ongelmia tai kysymyksiä.
 6. Lisäedut ja -palvelut: Vertaile mahdollisia lisäetuja ja -palveluita, joita sähköntoimittajat tarjoavat, kuten asiakasohjelmat, kanta-asiakasetuudet tai maksuttoman energianeuvonnan.
 7. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, kiinnitä huomiota sähköntoimittajan ympäristöpolitiikkaan ja tuotannon kestävyyteen. Jotkut sähköntoimittajat tarjoavat uusiutuvaa energiaa tai ovat sertifioituja ympäristöystävällisiksi.
 8. Arvostelut ja asiakasarviot: Selvitä muiden asiakkaiden kokemuksia kyseisestä sähköntoimittajasta. Arvostelut ja asiakasarviot voivat antaa hyvää tietoa palvelun laadusta ja luotettavuudesta.
 9. Kampanjat ja tarjoukset: Tarkista, onko sähköntoimittajilla tarjolla kampanjoita tai tarjouksia uusille asiakkaille. Näitä tarjouksia hyödyntämällä voit saada sopimuksesta lisäetuja tai alennuksia.
 10. Sopimuksen selvät ehdot: Lue sopimusehdot huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki sopimuksen sisältämät ehdot. Varmista, ettei sopimuksessa ole epäselviä tai haitallisia kohtia.

Kun olet huolellisesti vertaillut eri sähkösopimuksia, voit tehdä paremmin informoidun päätöksen ja valita sinulle sopivimman ja edullisimman sopimuksen. Muista, että sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi säästää rahaa ja tarjota paremman palvelukokemuksen.

Vastaa