Olisiko nyt aika: 100% vihreä sähkösopimus

-> tämä artikkeli sisältä mainoslinkin

Johdanto

Miksi vaihtaa vihreään sähköön?

Energiankulutus on nykypäivänä yksi suurimmista ympäristöhaasteista. Vihreään sähköön siirtyminen on yksi keino vaikuttaa positiivisesti paitsi omaan hiilijalanjälkeen, myös laajemmin ilmastonmuutoksen hillintään.

Pörssisähkö – mitä se on?

Pörssisähkö on yksi monista sähkösopimustyypeistä, ja sen hinta määräytyy reaaliaikaisesti sähköpörssissä. Toisin sanoen, pörssisähkön hinta vaihtelee tunnista tuntiin kysynnän ja tarjonnan perusteella. Pörssisähkön hinta voi vaihdella esimerkiksi sään, tuotantokustannusten tai muiden markkinatekijöiden vuoksi.

Pörssisähkön hintamekanismi

Sähkön hinta pörssissä perustuu ns. Spot-hintoihin, jotka ovat tuntikohtaisia markkinahintoja. Spot-hinnat määräytyvät päivittäin, ja ne ovat saatavilla julkisesti eri palveluista. Koska hinnat vaihtelevat, pörssisähkön käyttäjä hyötyy seuraamalla näitä hintamuutoksia ja sopeuttamalla omaa kulutustaan sen mukaan.

Pörssisähkön edut

Pörssisähkön suosio on viime vuosina kasvanut, ja syystäkin. Se tarjoaa läpinäkyvyyttä, joustavuutta ja mahdollisuuden säästää rahaa kun teet fiksuja kulutusvalintoja.

Kustannussäästöt

Yksi pörssisähkön suurista eduista on mahdollisuus säästää rahaa. Kun tiedät, milloin sähkö on halvinta, voit esimerkiksi siirtää sähköä kuluttavien laitteiden käyttöä halvempiin tunneihin. Näin voit optimoida sähkölaskusi.

Hinnan vaihtelu

Vaikka pörssisähkön hinta on usein edullinen, se myös vaihtelee. Tämä tarkoittaa, että huonolla tuurilla saatat joutua maksamaan enemmän kuin kiinteähintaisella sopimuksella. Siksi on tärkeää seurata sähkön hintaa aktiivisesti.

Vihreän pörssisähkösopimuksen ominaisuudet

Läpinäkyvyys hinnassa

Kun puhumme pörssisähköstä, hinta perustuu aina todelliseen kysyntään ja tarjontaan. Tämä tarkoittaa, että maksat vain siitä sähköstä, jonka oikeasti käytät, ilman ylimääräisiä piilokuluja.

Ei piilokuluja

Yksi pörssisähkön suurista eduista on se, että siinä ei ole piilokuluja. Laskutus perustuu ainoastaan tuntikohtaisiin Spot-hintoihin ja välityspalkkioon.

Kuinka pörssisähkö toimii?

Spot-hinta ja sen merkitys

Spot-hinta on sähkön tuntikohtainen markkinahinta. Pörssisähkössä laskutus perustuu näihin hinnanmuutoksiin, joten voit seurata hinnan kehitystä ja tehdä kulutuspäätöksiä sen perusteella.

Välityspalkkio

Välityspalkkio on pieni maksu, joka peritään sähkön siirrosta. Se on osa laskutusta, mutta koska se on läpinäkyvästi esitetty, et joudu yllättäen maksamaan ylimääräisiä kuluja.

Sähkönkulutuksen hallinta

Seuranta reaaliajassa

Uuden mobiilisovelluksemme avulla voit seurata sähkönkulutustasi reaaliajassa. Näin voit tehdä fiksuja päätöksiä ja säästää sekä rahaa että ympäristöä.

Kulutuspäätökset

Mobiilisovellus tarjoaa työkaluja, joiden avulla voit suunnitella sähkönkäyttöäsi. Esimerkiksi, jos huomaat Spot-hinnan olevan alhaalla, voit päättää ladata sähköautosi juuri silloin.

Uusi mobiilisovellus ja sen hyödyt

Päivittäinen kulutusseuranta

Sovelluksella voit seurata päivittäistä sähkönkulutusta ja saada arvion tulevasta kulutuksesta. Se tarjoaa myös tietoa sään vaikutuksesta sähkönkulutukseen.

Älykäs sähköauton lataus

Jos omistat sähköauton, sovelluksemme älylatausominaisuus on juuri sinua varten. Se toimii useimmissa kotilatureissa ja automerkeissä.

Ympäristövaikutukset

Uusiutuvan energian tuotanto

Valitsemalla vihreän sähkösopimuksen tuet uusiutuvan energian tuotantoa. Se on askel kohti kestävää ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta.

Kestävä tulevaisuus

Vihreän sähkön käyttö ei ole vain lyhyen tähtäimen ratkaisu, vaan se on investointi tulevaisuuteen. Jokainen meistä voi vaikuttaa ja tehdä ympäristölle hyvää.

Nordic Green Energy – miksi valita meidät?

Asiakaslähtöisyys

Nordic Green Energy panostaa vahvasti asiakaspalveluun ja -tyytyväisyyteen. Mobiilisovelluksemme on vain yksi esimerkki siitä, miten pyrimme tekemään arjestasi helpompaa ja vihreämpää.

Ympäristöystävällisyys

Olemme sitoutuneet tarjoamaan vain uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa sähköä. Tämä tekee meistä luonnollisen valinnan sähköyhtiöksi, kun haluat tukea kestävää tulevaisuutta.

FAQ: Usein kysytyt kysymykset

 1. Mikä on pörssisähkö?
  • Pörssisähkö on sähkönmuoto, jonka hinta perustuu reaaliaikaiseen kysyntään ja tarjontaan.
 2. Onko mobiilisovellus maksullinen?
  • Ei, sovellus on maksuton kaikille Nordic Green Energy -asiakkaille.
 3. Kuinka älylataus toimii?
  • Älylataus optimoi sähköautosi latauksen ajankohdan sen mukaan, milloin sähkö on halvinta.
 4. Mistä voin tarkastaa Spot-hinnat?
  • Spot-hinnat näkyvät reaaliajassa mobiilisovelluksessamme.
 5. Mitä uusiutuvia energialähteitä käytätte?
  • Käytämme tuuli-, vesi- ja aurinkoenergiaa.

Yhteenveto

Vaihtamalla vihreään pörssisähkösopimukseen voit olla osa kestävää tulevaisuutta ja tehdä samalla säästöjä. Nordic Green Energy tarjoaa läpinäkyvän, reilun ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon sähkön hankintaan. Lataa mobiilisovelluksemme ja ota askel kohti vihreämpää huomenna!

2 kommenttia artikkeliin ”Olisiko nyt aika: 100% vihreä sähkösopimus”

Vastaa