Gasum ja Renewable Power Capital solmivat pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvasta tuulivoimasta

Pohjoismainen energiayhtiö Gasum ja Renewable Power Capital (RPC) ovat solmineet kymmenvuotisen tuulisähkösopimuksen, jolla Gasum ostaa suurimman osan Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Rustarin tuulivoimapuiston tuotannosta. Vuoden 2023 alussa käyttöön otettava tuulivoimapuisto koostuu kahdeksasta tuulivoimalasta, ja se alkaa toimittaa energiaa Gasumille myöhemmin samana vuonna. Sopimus vahvistaa Gasumin asemaa merkittävänä toimijana tuulivoimasegmentissä.

Gasum ostaa tuulivoimalla tuotettavaa sähköä RPC:ltä vuodesta 2023 alkaen. Kurikassa sijaitsevaan Rustarin tuulivoimapuistoon valmistuu kahdeksan tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 44 megawattia. Tuulivoimapuiston arvioitu vuosituotantokapasiteetti on 160 GWh, mikä vastaa noin 32 000 kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta. Gasum ostaa suurimman osan tuotannosta.

”Tämä yhteistyö jatkaa uusiutuvan tuulivoiman portfoliomme rakentamista ja sen avulla voimme tukea asiakkaitamme puhtaammilla energiaratkaisuilla. Panostamalla enemmän uusiutuvaan tuulivoimaan auttamalal asiakkaitamme löytämään parhaan energiayhdistelmän päästöjensä vähentämiseksi”, sanoo Gasumin portfolio management ja trading -toimintojen johtaja Anders Malm.

”Sopimuksen myötä voimme jatkossakin toimittaa puhtaampaa ja vihreämpää sähköä suomalaisille kotitalouksille ja yrityksille ja sitä kautta myötävaikuttaa luotettavan tuulivoiman kasvuun Suomessa. Pitkäaikaiset kumppanuudet Gasumin kaltaisten markkina-asiantuntijoiden kanssa ovat keskeinen osa strategiaamme Euroopan hiilidioksidipäästöjen vähentämisen nopeuttamiseksi”, sanoo RPC:n toimitusjohtaja Bob Psaradellis.

RPC on eurooppalainen uusiutuvan energian investointialusta, joka sijoittaa aurinko- ja tuulivoiman sekä akkuvarastojen kehittämiseen, rakentamiseen ja pitkäaikaiseen omistukseen. RPC edistää vihreää energiasiirtymää ja mahdollistaa vakaan pitkän aikavälin riskisopeutetun tuoton. RPC on rekisteröity Isossa-Britanniassa ja sen pääkonttori on Lontoossa.

Gasumin ja RPC:n yhteistyö on osa Gasumin laajempaa kestävän kehityksen strategiaa, joka edistää hiilineutraalia tulevaisuutta. Se myös parantaa uusiutuvan suomalaisen energian saatavuutta. Gasum tarjoaa asiakkailleen vesivoimalla, tuulivoimalla, aurinkovoimalla tai bioenergialla tuotettua uusiutuvaa sähköä ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita, jotka vastaavat asiakkaiden energiatarpeisiin ja auttavat asiakkaita saavuttamaan ympäristötavoitteensa nopeammin. Yhtiö on merkittävä toimija tuulivoimasegmentissä ja pyrkii lisäämään uusiutuvan tuulivoiman hankintaa myös jatkossa. Lisäksi Gasum tarjoaa bio- ja maakaasua teollisuuteen, merenkulkuun ja liikenteelle.

Gasum tarjoaa myös monipuolisia energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita, kuten salkunhallinta- ja meklarointipalveluita sähkö-, kaasu- ja päästömarkkinoille, sähkön alkuperätakuita, päästökaupan asiantuntijapalveluita sekä 24/7 valvomopalveluita  sähkön taseen riskienhallintaan ja hinnan optimointiin.

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä. Gasum-konsernilla on noin 380 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiön liikevaihto oli 1 128 miljoonaa euroa vuonna 2019. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö.

2 kommenttia artikkeliin ”Gasum ja Renewable Power Capital solmivat pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen uusiutuvasta tuulivoimasta”

Vastaa