Suomalaiskeksintö mullistaa merituulivoiman rakentamisen

Merituulivoimaloiden asennusta uhkaa vakava pullonkaulailmiö, sillä nykyinen erikoisnostoaluksilla asennus on hidasta ja kallista. Suomalaisen Elomaticin jalustaratkaisu mahdollistaa asennuksen ilman nostoaluksia ja on jopa 20 % nykymenetelmiä edullisempi.

Elomatic Float Foundation -konseptissa tuulivoimala asennetaan jo rannassa nostureilla. Voimala alustoineen hinataan toimintapaikalle ja lasketaan kelluvassa jalustassa mereen ilman erikoisnostoaluksia.

Menetelmä on 10–20 % edullisempi kuin nykyiset asennustavat. Ratkaisumme arvioitu säästöpotentiaali on jopa 70 m€ jokaista 1 GW tuulivoimapuistoa kohden. Riippumattoman Rystad-tutkimusyhtiön mukaan erikoisnostoalusten saatavuudesta tulee olemaan pulaa jo lähivuosina, joka tulee ajamaan offshore erikoisalusten päivävuokrat entistä korkeammiksi. Nyt rakenteilla olevat asennusalukset tulevat lisäksi jäämään pieniksi, kun merituulivoimaloiden yksikkökoot tulevaisuudessa jatkavat kasvuaan.


”Float Foundation -konsepti mahdollistaa, että uuden merituulivoiman rakennus ei enää tyssää nostoaluksien puutteeseen. Voimaloita voidaan myös rakentaa alle 10 metrin vesisyvyyteen, mikä avaa uusia alueita voimaloiden käyttöön”, sanoo Elomaticin Offshore Energy -toimintojen liiketoimintajohtaja Ted Bergman.

”Pidämme keksintöä merkittävänä globaalina askeleena merituulienergian tuotannossa. Konseptilla on potentiaalia viedä Suomi maailmankartalle merkittävänä offshore-tuulivoimatoimijana”, Bergman jatkaa.

Float Foundationille on haettu suojausta patenttihakemuksen kautta.
 

Elomatic on insinööri- ja suunnittelutoimisto, joka keskittyy ihmisten ja ympäristön hyvinvointia parantaviin ratkaisuihin. Elomatic työllistää yli 1 100 ammattilaista 13 maassa.

Sähkö ja kryptovaluutat

Bitcoin käyttää paljon sähköä, mutta entä muut kryptovaluutat? Onko lohkoketjuteknologiasta tulevaisuuden yksi pelastaja, ja mitä ovat NFT-tokenit? Mistä puhutaan kun puhutaan tulevaisuuden sijoittamisen vaihtoehdoista ja tämän päivän uusimmista trendeistä, tutustu www.uusibittivaluutta.fi sivustoon. Ja välillä voi olla tarve keksiä jotain uutta viihdettä illaksi, silloin auttaa Nettiruutu. Nettiruutu.fi on suomalainen sivusto, joka julkaisee uutisia suoratoistokanavien ohjelmista, sekä tarjoilee arvosteluja, joiden kautta kenties löytyy uusi oma suosikkisarja. Tervetuloa vierailemaan toisilla sivustoillamme.

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomalaiskeksintö mullistaa merituulivoiman rakentamisen”

Vastaa