Tutustu Ruohonjuureen ja hyödynnä tarjous

Ruohonjuuri on suomalainen vegaanisten, luonnonkosmetiikan, luontaistuotteiden ja ekologisten kodin- ja hygieniatuotteiden myymäläketju. Liikkeet myyvät myös laadukasta luomuruokaa, ekologisia vaatteita ja asusteita sekä muita kestävän elämäntavan tuotteita.

Ruohonjuuri perustettiin vuonna 1982 ja sen ensimmäinen myymälä avattiin Helsingin Kallioon. Nykyään ketjulla on kymmeniä myymälöitä ympäri Suomen sekä verkkokauppa.

Ruohonjuuri tunnetaan sitoutumisestaan kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin arvoihin. Tuotteiden valinnassa painotetaan luonnonmukaisuutta, eettisyyttä ja ekologisuutta. Tuotteet ovat usein vegaanisia ja ilman keinotekoisia lisäaineita.

Ruohonjuuri on saanut useita palkintoja kestävän kehityksen edistämisestä, ja se on myös yksi Suomen suurimmista luomuruoan jälleenmyyjistä. Ruohonjuuri on suosittu liike monien kestävästä elämäntavasta kiinnostuneiden keskuudessa.

Mikä on ns. luontaistuote?

Luontaistuote on yleisnimitys erilaisille luonnollisista raaka-aineista valmistetuille terveyttä edistäville tuotteille, joita käytetään yleensä täydentämään tai korvaamaan lääketieteellistä hoitoa. Luontaistuotteita myydään yleensä luontaistuotekaupoissa, apteekeissa ja terveysruokakaupoissa.

Luontaistuotteisiin lukeutuu monenlaisia tuotteita, kuten kasviperäisiä valmisteita, vitamiineja, kivennäisaineita, ravintolisiä, yrttejä, eteerisiä öljyjä ja muita luonnonmukaisia hoitotuotteita. Luontaistuotteita käytetään usein apuna erilaisten oireiden hoitoon, kuten esimerkiksi stressin, unettomuuden, ruoansulatusvaivojen, nivelkivun ja migreenin lievittämiseen.

On tärkeää huomata, että luontaistuotteiden käyttöön liittyy myös riskejä. Luontaistuotteet eivät ole samalla tavalla testattuja ja säädeltyjä kuin lääkkeet, ja ne voivat aiheuttaa haittavaikutuksia tai reaktioita, jos niitä käytetään väärin tai yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Siksi on tärkeää keskustella luontaistuotteiden käytöstä aina ensin terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Mitä ovat ympäristöystävälliset arvot?

Ympäristöystävälliset arvot ovat arvoja ja periaatteita, joissa korostetaan ympäristön suojelua, kestävää kehitystä ja kestävän elämäntavan edistämistä. Ympäristöystävälliset arvot ovat tärkeitä, koska ne voivat auttaa edistämään kestävää tulevaisuutta ja vähentämään ympäristön kuormitusta.

Ympäristöystävälliset arvot voivat ilmetä eri tavoin, kuten esimerkiksi:

  • Ekologisten valintojen tekeminen arjen toiminnoissa, kuten kierrättäminen, veden ja energian säästäminen, kestävien kulutustavaroiden valitseminen jne.
  • Tietoisuus omasta ympäristövaikutuksesta ja pyrkimys pienentää sitä esimerkiksi vähentämällä yksityisautoilua, syömällä vähemmän lihaa tai käyttämällä uusiutuvia energialähteitä.
  • Sitoutuminen ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen yhteiskunnallisella tasolla esimerkiksi osallistumalla ympäristöjärjestöjen toimintaan tai äänestämällä ympäristöystävällisiä poliitikkoja.
  • Kestävien ja ekologisten tuotteiden ja palveluiden valitseminen.

Ympäristöystävällisten arvojen edistäminen voi auttaa vähentämään ympäristön kuormitusta, suojelemaan luonnon monimuotoisuutta ja luomaan kestävän tulevaisuuden.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tutustu Ruohonjuureen ja hyödynnä tarjous”

Vastaa