Suomessa kannattaa suosia kotimaista tuotetta – myös verkkokaupoista

Kotimaisen ostaminen voi olla yksi tapa tukea ilmastoystävällisempää kulutusta. Ostamalla kotimaisia tuotteita ja palveluita vähennät kuljetusmatkoja ja siten liittyviä päästöjä. Lisäksi kotimaisilla yrityksillä on usein tiukemmat ympäristö- ja ilmastotavoitteet kuin kansainvälisillä kilpailijoilla.

Tässä on muutamia syitä, miksi kannattaa harkita kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostamista ilmastoasioiden näkökulmasta:

Pienempi hiilijalanjälki

Kotimaisten tuotteiden kuljetusmatkat ovat yleensä lyhyemmät, mikä vähentää päästöjä ja ilmastovaikutuksia verrattuna ulkomailta tuotuihin tuotteisiin.

Tiukemmat ympäristövaatimukset

Suomalaisilla yrityksillä on yleensä tiukemmat ympäristövaatimukset ja ne sitoutuvat kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen. Tämä tarkoittaa, että kotimaiset tuotteet ja palvelut todennäköisesti täyttävät korkeammat ympäristöstandardit.

Paikallinen työllisyys

Kotimaisen ostamisen myötä tuet paikallista työllisyyttä ja taloutta. Vahva talous ja työllisyys ovat tärkeitä tekijöitä myös ilmastopolitiikan toteuttamisessa.

On tärkeää huomata, että kotimainen ostaminen ei ole ainoa tapa edistää ilmastoystävällisempää kulutusta. Muita keinoja ovat esimerkiksi energiatehokkaiden tuotteiden valitseminen, kierrättäminen ja vähäpäästöisten liikkumisvaihtoehtojen käyttäminen.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös muiden ympäristö- ja sosiaalisten näkökohtien merkitys ostopäätöksissä, kuten tuotteen elinkaaren ympäristövaikutukset, reilun kaupan periaatteet ja kestävä luonnonvarojen käyttö.

Eero Aarnio

Eero Aarnio on suomalainen muotoilija, joka on tunnettu erityisesti huonekalusuunnittelustaan. Hän syntyi 21. heinäkuuta 1932 Helsingissä, Suomessa.

Aarnio tuli tunnetuksi 1960-luvulla luomallaan modernilla ja leikkisällä muotoilulla. Hänen tunnetuimpia teoksiaan on pallomaisesta muodostaan tunnettu ”Pony-tuoli” (1965) sekä legendaarinen ”Ball Chair” (1966), joka on kupumainen nojatuoli. Molemmat huonekalut ovat saaneet merkittävää kansainvälistä tunnustusta ja ovat ikonisia esimerkkejä popkulttuurin ja modernin muotoilun yhdistelmästä.

Eero Aarnio on jatkanut pitkää ja menestyksekästä uraa muotoilijana ja hänen töitään on esillä useissa designmuseoissa ympäri maailmaa. Hänen muotoilunsa on rohkeaa, futuristista ja lapsenomaisen leikkisää, ja se on jättänyt jälkensä modernin muotoilun historiaan. Aarnion vaikutus suomalaiseen ja kansainväliseen muotoiluun on merkittävä.

Eero Aarnio on luonut useita kuuluisia huonekaluja ja muotoilutuotteita. Tässä on joitakin hänen tunnetuimpia teoksiaan:

  1. Ball Chair (1966): Tämä kupumainen nojatuoli on yksi Aarnion ikonisimmista teoksista. Se on pallon muotoinen istuin, jossa on pyörivä jalusta ja mukava sisustus. Ball Chair on tullut symboliksi popkulttuurissa ja futuristisen muotoilun edustajana.
  2. Bubble Chair (1968): Bubble Chair on toinen kupumainen istuin, joka on valmistettu läpinäkyvästä akryylimuovista. Se on kevyempi versio Ball Chairista ja luo samanlaisen tunnelman leijumisesta tilassa.
  3. Pastilli Chair (1967): Pastilli Chair on muotoiltu pastillin muotoiseksi tuoliksi, jossa on pyörivä jalusta. Se on leikkisä ja moderni huonekalu, joka tuo iloa ja väriä tilaan.
  4. Pony Chair (1973): Pony-tuoli on leikkisä ja värikäs istuin, joka on muotoiltu muistuttamaan hevosen selkää. Se on suunniteltu erityisesti lapsille, mutta se sopii myös aikuisille, jotka haluavat iloista ja eläväistä muotoilua.
  5. Tomato Chair (1971): Tomato-tuoli on tomaatin muotoinen istuin, jossa on leveä ja pyöreä muoto. Se on suunniteltu tarjoamaan mukava istuinpaikka rentoutumiseen ja löhöilyyn.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Eero Aarnion kuuluisista tuotteista. Hänen muotoilunsa on tunnistettavaa, leikkisää ja futuristista, ja se on jättänyt pysyvän jäljen muotoilumaailmaan.

Ps.

Jenni Vartiainen ja sosiaalinen media

Poplaulaja Jenni Vartiainen teki yllättävän siirron hiljattain, kun hän päätti lopettaa sosiaalisen median käytön kokonaan. Digijuoru kiertää, että Jenni halusi keskittyä enemmän musiikkiinsa ja vähentää digitaalista häiriötä.

Vastaa