Gigantin Black Friday käynnistyi – ”Nyt ostetaan entistä suunnitelmallisemmin, ja halutaan energiatehokkaampia sekä arkea helpottavia laitteita”

Maailman tunnetuinta ostospäivää, Black Fridayta, vietetään tänä vuonna perjantaina 25. marraskuuta. Suomen suurin kodinelektroniikkaketju Gigantti on julkaissut kampanjatarjouksensa verkkosivuillaan.

Gigantti avaa Black Friday -myyntinsä torstaina 17. marraskuuta. Kampanjan ensimmäisinä ostospäivinä tarjoustuotteet ovat saatavilla vain Gigantin klubiasiakkaille. Kaikille asiakkaille tarjoukset avautuvat lauantaina 19. marraskuuta. Kaikki Black Friday -tarjoukset ovat voimassa koko kampanjan ajan niin kauan kuin tavaraa riittää – sekä 42 myymälässä että verkkokaupassa, myös yritysmyynnin asiakkaille.

Gigantin myyntijohtaja Niko Sandström uskoo, että tämän vuoden Black Fridayta sävyttävät toisaalta vahvistuva kustannus- ja energiatehokkuuden vaatimus, toisaalta helpon ja elämyksellisen arjen kaipuu. Black Friday -kampanja onkin rakennettu seuraten tarkasti ajankohtaisia trendejä, mutta ennen kaikkea asiakkaiden toiveita.

“Ihmiset haluavat ostaa yhä suunnitelmallisemmin, miettiä entistä kestävämpiä vaihtoehtoja, ja hyödyntää edulliset hinnat hoitaessaan myös lähitulevaisuuden hankintansa. Yhä useampi haluaa helpottaa kodinelektroniikalla omaa arkeaan, mistä hyvänä esimerkkinä on varsi- ja robotti-imureiden suosio. Laitteisiin suhtaudutaan myös entistä henkilökohtaisemmin, jopa tunteellisemmin: puhelin ja kuulokkeet ovat arjen tärkein kumppani; kahvikone hankitaan lomareissusta inspiroituneena; television parissa eletään ja fiilistellään yhä monipuolisemmin”, Sandström summaa.

Tarjolla onkin laaja valikoima pukinkontin suosikkituotteita mittavilla alennuksilla: puhelinten tarjouslistalta löytyvät muun muassa iPhone 14 sadan euron alennuksella ja Samsungin Galaxy Z Flip 3 hurjalla 400 euron alennuksella. Trendaavista kahvikoneista muhkein tarjous on Siemens-laitteen ja Starbucks-tuotteiden ”joulupaketti”, jossa säästöä kertyy jopa 452 euroa. Robotti- ja varsi-imurien puolelta huippulaadukkaista iRobotin ja Dysonin laitteista on luvassa sadan euron säästöt.

Joululahjaksi huolenpitoa, pienempi sähkölasku ja elektroniikkaromusta siistit nurkat?

Kallistuvat sähkönhinnat ovat saaneet suomalaiset heräämään toden teolla kodinelektroniikan energiatehokkuuteen. Säästöä syntyy vuositasolla usein merkittävästi, mikäli vanhan energiasyöpön laitteensa päivittää uuteen. Black Friday tarjoaakin edullisia mahdollisuuksia kestävämpiin ratkaisuihin.

”Esimerkkinä voidaan käyttää 7 vuotta vanhaa LCD-televisiota, joka kuluttaa sähköä noin 400 kwh, siinä missä uudet LED-televisiot käyttävät noin 100 kwh. Asiakkaalle tämä tarkoittaa useiden satasien säästöä lähivuosien sähkölaskuissa. Uutta teknologiaa hyödyntävät laitteet ovat myös kokonaisvastuullisempi valinta: pesukoneet minimoivat vaatteiden kulumista, ja elintarvikkeiden säilyvyyttä pidentävät jääkaapit vähentävät ruokahävikkiä”, valottaa Sandström.

Laitteiden päivityksen yhteydessä kannattaa myös muistaa vanhan, korjauskelvottoman elektroniikan kierrätys. Kaikki Gigantin myymälät palkitsevat kierrättäjiä tammikuun loppuun asti tarjoamalla hauskoja peliaiheisia palkintoja, eli arvokoodeja maailman suosituimpaan videopeliin, Minecratiin.

Urban Miner -kampanjamme on mahtava uutinen vanhemmillekin: kodin nurkat siistiksi elektroniikkaromusta, jälkikasvu osaksi siivoushommia, ja joulupyhinä voi itsekin heittäytyä viihtymään ja kurkistamaan, mistä tässä supersuositussa rakennuspelissä olikaan kysymys”, Sandström hymyilee.

Joululahjoja Black Fridaysta hankkiville Gigantti tarjoaa myös aineettomia vaihtoehtoja. Toisinaan kannattaakin pysähtyä miettimään, hyödyttäisikö lahjan saajaa enemmän laitteen huolenpitopalvelu, kuin laite itse.

”Monella elektroniikka on kunnossa, mutta apu pikkupulmissa toisi kaivattua huojennusta arkeen. Huolenpitopalvelua hankitaan esimerkiksi senioreille tietokoneiden, tablettien ja puhelimien jatkuvaksi tukipisteeksi. Tämän ’digiavun’ tarjoajia haluamme huomioida Black Fridayssa antamalla jokaiselle huolenpitopalvelun ostajalle 50 euron lahjakortin kaupan päälle.”

Vastaa